Så gör du höstens godaste poke bowl

Vem spelar huvudrollen i din poke bowl i höst? Vi slår ett slag för mangon - och tipsar om nyheten Coca-Cola light® Exotic Mango som passar perfekt till den exotiska bowlen.
12 oktober, 2018

Advertisement

Poke bowlen tycks vara en förälskelse utan slut och idag finns den i oändliga varianter från världens alla kök. Så vilken ska man välja? Såhär i höstmörkret har vi ett tips som med säkerhet kommer lysa upp tillvaron: Boosta poke bowlen med exotiska smaker och låt mangon spela huvudrollen!

Mangon är inte bara den ultimata smakförhöjaren i en rätt med mycket sälta eller sting – den härliga smaken får oss också att drömma om exotiska platser långt bortom ruskigt höstväder. Nedan bjuder vi, i samarbete med Coca-Cola light på ett härligt poke bowl-recept med mango.

Coca-Cola med smak av mango.

Coca-Cola med smak av mango.

Psst! För att maxa smakupplevelsen ytterligare – servera poke bowlen tillsammans med Coca-Cola lights nyhet Exotic Mango! Servera väl kyld med 2/3 is.

Recept: Poke bowl med ris, lax och mango

Poke bowl med ris, lax och mango.

Poke bowl med ris, lax och mango.

Tid: 45 minuter

Portioner: 4

Du behöver:

1,5 dl ris

4 salladslök

1,5 gurka

1 mogen mango

2 mogna avokado

100 g färsk spenat

1 tsk olja till stekning

Sojamarinerad lax:

400 g laxfilé utan skinn

1 schalottenlök

1 vitlök

2 msk sesamolja

1⁄2 dl sojasås

1⁄2 tsk salt

1⁄2 tsk chilipulver

Till servering:

1 msk sesamfrön

Så här gör du:

1. Tärna laxen. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda lax, lök, vitlök med sesamolja, sojasås, salt och chilipulver. Låt stå i ca. 15 minuter i kylskåpet.

2. Koka riset enligt anvisning. Rensa och skär salladslöken i små bitar, skölj gurkan och skär den i tunna skivor och skala mangon och skär till små tärningar. Ta bort kärnan på avokadon och skär sedan upp avokadon i tunna skivor. Skölj och torka spenaten och stek den under några minuter i en panna med olja.

3. Servering: Rosta sesamfrönen i en torr panna. Fördela riset i 4 skålar och toppa med gurka, mango, avokado, spenat och lax. Sprid ut sesamfrön över laxen och toppa med salladslök.

Förhöj smakupplevelsen med Coca-Cola light Exotic Mango!

Drick Coca-Cola lights läskande nyhet till poke bowlen!

Läs mer om nyheten här.