Recept på veganska våfflor – hitta de hemliga ingredienserna

Den 25:e mars är det Våffeldagen. Originalreceptet på våfflor innehåller både smör, mjölk och ägg men det går att göra våfflan vegansk. Det här receptet visar dig hur!
24 mars, 2018

Frasvåfflor är en riktig frukostfavorit hos många. Genom att utesluta ägg och välja växtbaserad mjölk och matfett blir dessa våfflor veganska – men minst lika goda! Det här receptet på våfflor är gjorda med äppeljuice och kanel vilket ger en spännande och milt kryddad smak.

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA BURGARE SOM SMAKAR KÖTT SKA SÄNKA KÖTTINDUSTRIN

Tips: våfflorna blir frasigare ju kallare ingredienserna är. Därför finns det några isbitar med i receptet som kyler smeten medan den sväller. 

Frasvåfflor med äppeljuice och kanel.

LÄS OCKSÅ: VEGANSSK FUDGE MED JORDNÖTSSMÖR

Veganska våfflor med kanel och äppeljuice

Cirka 5 st

Du behöver:

– 3 dl vetemjöl

– 1/2 tsk salt

– 2 krm kanel

– 1 msk socker

– 2 tsk bakpulver

– 1 dl äppeljuice

– 2 dl mandel- eller sojamjölk

– 1/2 dl flytande matfett

– 4 isbitar

LÄS OCKSÅ: VEGANSK CHOKLADPUDDING PÅ 5 SAKER

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner äppeljuice, mjölk och matfett till en jämn smet. Lägg i 3-4 isbitar och låt vila i cirka 10 minuter. Grädda våfflorna och servera med strimlat äpple, bär och lönnsirap.

Recept och bild: God morgon Juice

Startbild: Shutterstock