Tonfiskchevice

  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Nosh and chow

Ingredienser: 4port

200 gram tonfisk av god kvalité

1 st medelstor gurka

1 st stor mogen mango

1 st mogen avokado

150g vattenmelon

1 kruka koriander

1 st röd chili

Salta och peppra tonfisken, häll lite matolja i en riktigt varm stekpanna. Stek tonfisken ca 5 sekunder på varje sida och lägg den sedan i frysen ca 15 minuter. ( det underlättar väldigt mycket när man ska skära den)

Skala och kärna ur gurkan och skär den i 1×1 cm kuber.

Skala och skär mangon i lika stora bitar.

Gör lika dant med avokadon. Och även vattenmelonen.

Skär tunna ringar av chilin. Finhacka koriandern, men spar 4 kvistar till garnering.

Chevicelagen:

4 st lime (endast juicen) eller ca 2 dl

0,5 dl råsocker

1 msk fisksås

0,5 dl olivolja

Blanda alla ingredienser och låt sockret lösa sig.

Servering:

Blanda ihop alla skurna grönsaker, den hackade koriandern samt chilin med lagen och låt stå i ca 5 minuter.

Lägg i en djup tallrik.

Skiva tonfisken tunt, ca 3 mm skivor och lägg uppepå. Toppa med lite olivolja och flingsalt samt korianderkvistarna.

Kock: Carl Klockare Nosh and Chow