Tomat- och brödsallad med färska örter

Tomat- och brödsallad med färska örter.

Kombinera ugnstorkade samt färska tomater är oslagbar. Servera som en sallad tillsammans med smörstekta brödtärningar och en god dressing.
15 april, 2018

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1/2 kg tomater – gärna i så många olika färger och former som möjligt

1/2 kg kvisttomater, gärna San Marzano

1/2 salladslök (i skivor)

1 näve färska örter, persilja, mejram, oregano och timjan

5 skivor lantbröd (i tärningar)

smör

Dressing:

8 msk jungfruolivolja

2 msk balsamvinäger

lite citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kvisttomaterna på ett ugnssäkert fat. Salta och sätt dem i ugnen under grillelementet i 5–8 minuter. Fräs brödtärningarna gyllene i smör i en stekpanna. Skär de övriga tomaterna i bitar. Blanda alla ingredienser till dressingen. Blanda alla tomater, bröd, salladslök och örter och ringla över dressingen. Dekorera med ätbara blommor.

Tomat- och brödsallad.

Tomat- och brödsallad.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation