Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tomat- och brödsallad med färska örter

15 apr, 2018
AvRedaktionen
Tomat- och brödsallad med färska örter.
Kombinera ugnstorkade samt färska tomater är oslagbar. Servera som en sallad tillsammans med smörstekta brödtärningar och en god dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1/2 kg tomater – gärna i så många olika färger och former som möjligt

1/2 kg kvisttomater, gärna San Marzano

1/2 salladslök (i skivor)

1 näve färska örter, persilja, mejram, oregano och timjan

5 skivor lantbröd (i tärningar)

smör

Dressing:

8 msk jungfruolivolja

2 msk balsamvinäger

lite citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kvisttomaterna på ett ugnssäkert fat. Salta och sätt dem i ugnen under grillelementet i 5–8 minuter. Fräs brödtärningarna gyllene i smör i en stekpanna. Skär de övriga tomaterna i bitar. Blanda alla ingredienser till dressingen. Blanda alla tomater, bröd, salladslök och örter och ringla över dressingen. Dekorera med ätbara blommor.

Tomat- och brödsallad.
Tomat- och brödsallad.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons