Tabbouleh – gott till allt grillat

Tabbouleh – gott till allt grillat.

Tabbouleh är ett friskt och smakrikt tillbehör med dinkel eller bulgur som du kan använda istället för potatis. Perfekt till lamm och allt grillat.
02 april, 2015

4–6 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 dl hel dinkel eller bulgur

6 dl grönsaksbuljong

3 stora tomater (delade, urkärnade och finhackade)

1 gurka (skalad, delad, urkärnad och hackad)

1 rödlök (finhackad)

1 dl mynta (finhackad)

1 dl bladpersilja (finhackad)

1 ekologisk citron, saft och rivet skal

flingsalt och nymald svartpeppar efter smak

olivolja

Gör så här:

Koka dinkeln eller bulgurvetet i grönsaksbuljongen enligt anvisning på paketet. Det kan vara lite olika beroende på varumärke. Låt svalna. Blanda med övriga hackade ingredienser, citronsaft och skal och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olja och servera rumsvarmt.

Tabbouleh – gott till allt grillat.

Tabbouleh – gott till allt grillat.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: