Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Spaghetti med dillpesto och västerbottenost

10 jul, 2017
AvRedaktionen
Spaghetti med dillpesto och västerbottenost.
Gör en riktigt svensk ”pesto” med dill och västerbottensost. Du kommer inte vilja ha någon annan efter det! Dillen ger fräschör och solroskärnorna härlig nötighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver: 

1 dl hackad dill

1/2 hackad bladpersilja

1/2 dl hackad gräslök

25 g babyspenat

1 pressad vitlöksklyfta

100 g vällagrad hårdost, t e x västerbotten- eller prästost

60 g rostade solroskärnor

1 msk färskpressad citronsaft

rivet skal från 1 liten citron

ca 1 1/2 dl rapsolja

4 portioner okokt spaghetti

Gör så här:

Kör dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente. Blanda pastan med peston och smaka av med salt och peppar. Kan serveras varm eller kall.

Tips! För en matigare måltid servera gärna med t ex kallskuret eller en bit grillad kyckling, kött eller fisk.

Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons