Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rawfood-bollar med dadlar och frön

26 feb, 2015 
AvCassandra Lindblom
Rawfood-bollar passar perfekt som mellanmål eller till fikat. Påminner om chokladbollar i smaken, fast fyllda med energi och nyttigheter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Foto: Mikael Strinnhed
Foto: Mikael Strinnhed

Ingredienser (30-35 st)

250 gr färska, urkärnade dadlar

1 dl GoGreen solroskärnor

1,5 dl GoGreen pumpakärnor

3-4 msk rå kakao

3,5 msk fast kokosolja

2 tsk vaniljpulver

1 dl GoGreen skalat sesamfrö

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Mixa alla ingredienser förutom sesamfrön till en slät smet.

2. Forma till fasta bollar och tryck därefter dem till tärningar.

3. Lägg sesamfrön i en djup tallrik och vänd runt var tärning så att alla sidor täcks.

4. Förvara övertäckt i kylskåp. Äts med fördel dagen efter då smakerna kommit än mer till sin rätta.

Receptet kommer från GoGreen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons