Rawfood-bollar med dadlar och frön

Rawfood-bollar passar perfekt som mellanmål eller till fikat. Påminner om chokladbollar i smaken, fast fyllda med energi och nyttigheter!
26 februari, 2015
Foto: Mikael Strinnhed

Foto: Mikael Strinnhed

Ingredienser (30-35 st)

250 gr färska, urkärnade dadlar

1 dl GoGreen solroskärnor

1,5 dl GoGreen pumpakärnor

3-4 msk rå kakao

3,5 msk fast kokosolja

2 tsk vaniljpulver

1 dl GoGreen skalat sesamfrö

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Mixa alla ingredienser förutom sesamfrön till en slät smet.

2. Forma till fasta bollar och tryck därefter dem till tärningar.

3. Lägg sesamfrön i en djup tallrik och vänd runt var tärning så att alla sidor täcks.

4. Förvara övertäckt i kylskåp. Äts med fördel dagen efter då smakerna kommit än mer till sin rätta.

Receptet kommer från GoGreen.