Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Radiokaka med kanderat apelsinskal

11 mar, 2015
AvRedaktionen
Radiokaka med kanderat apelsinskal.
Radiokaka är en klassiker som på 1920-talet lanserades med fördelen att den kunde ätas ljudlöst. Optimalt med tanke på att radion på den tiden inte var lika ljudstark som i dag. Här får den nytt liv med smak av apelsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: ca 20 min + tid att stelna

ca 20 skivor

Ingredienser:

150 g smör

300 g valfri choklad av god kvalitet

1 dl florsocker

1 tsk vanljsocker

1 tsk kanel

2 äggulor

20 kex

ca 1/2 dl kanderat apelsinskal, färdigköpta syltade går också bra

Gör så här:

Smält smöret i en kastull. Ta de från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i smöret. Rör tills den smälter. Rör ihop florsocker, vaniljsocker, kanel och äggulor och blanda därefter ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex, smet och apelsinskal. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv. Garnera gärna med eventuellt överblivna apelsinskal.

Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>

Radiokaka med kanderat apelsinskal.
Radiokaka med kanderat apelsinskal.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons