Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pastasallad med melon, prosciutto och chèvre

15 apr, 2018
AvRedaktionen
Pastasallad med melon, prosciutto och chèvre.
Somrig sallad med pasta, melon, prosciutto, oliver, chevre och ruccola. Medelhavet på en tallrik! Servera som lunch eller middag, eller varför inte på buffébordet på festen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

400 g melon, blandade sorter

200 g chèvre

400 g valfri okokt pasta

2 dl svarta oliver

60 g ruccola

3–4 msk olivolja

ca 120 g prosciutto

salt och peppar

1/2 dl färsk basilika

Gör så här:

Skär melonen i kuber. Smula chèvreosten. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente och skölj med kallt vatten.

Blanda pastan med melon, chèvre, oliver, ruccola och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar eller i en stor skål. Lägg på skivor av prosciutto och garnera med basilika

Pastasallad med melon, prosciutto och chèvre.
Pastasallad med melon, prosciutto och chèvre.

Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons