Limoncellogrädde med amarettobiscotti

Limoncellogrädde med amarettobiscotti.

Snabb och enkel dessert med limoncellogrädde med amarettobiscotti. Skeda upp i glas och ställt kallt i minst en timme. Servera eventuellt med en extra biscotti.
16 mars, 2016

Tips! Det är viktigt att inte vispa grädden för hårt, sluta när den precis har börjat tjockna. Tillsätt då citronmixen och fortsätt sedan att vispa – då får den en perfekt konsistens.

6 personer

Tid: 20 minuter + 1 timme i kylen

Du behöver:

2 citroner, saft och cest (rivet skal, utan det vita)

5 msk Limoncello (italiensk likör)

3 dl vispgrädde

1 1/2 dl finkornigt strösocker, eller vanligt strösocker

12 italienska amarettobiscottis (krossade)

Gör så här:

Blanda citronsaft, det mesta av cesten och limoncellon. Vispa grädden tillsammans med sockret. Häll i citronmixen och fortsätt vispa tills grädden är blank och fluffig. Skeda upp i glas och ställ kallt i minst en timme. Lägg kakorna i en plastpåse och banka sönder dem med en kavel eller liknande. Strössla krosset över grädden tillsammans med lite extra cest. Servera eventuellt med en extra biscotti.

Limoncellogrädde med amarettobiscotti.

Limoncellogrädde med amarettobiscotti.

Recept: Jennifer Joyce
Foto: Michael Paul