Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Laxsallad med rädisor och cream cheese-dressing

15 apr, 2018
AvRedaktionen
Laxsallad med rädisor och cream cheese-dressing.
Om du gillar rimmad lax är det här salladen för dig. Salmalax är perfekt att lättrimma och servera med rädisor och cream cheese-dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + 48 timmar i kyl

Du behöver:

2 huvudsallad

200 g salmalax

1 1/2 msk socker

2 msk havssalt

saft från 2 lime

1 näve körvel

1 knippe rädisor

Dressing:

saft från 1 lime

1 msk rapsolja

salt och peppar

200 g cream cheese

2 msk mjölk

Gör så här:

  1. Blanda socker, salt och lime och gnid in den i laxen. Täck med plastfolie och låt dra i kylen i 48 timmar.
  2. Skär rädisorna tunt, gärna med mandolin. Rör ihop dressingen och blanda ner i rädisorna.
  3. Rör cream cheese och mjölken till en creme. Skär laxen i så tunna skivor du kan.
  4. Lägg upp sallad, 3–4 skivor lax, 1 msk rädissallad och 1 msk cream cheese-dressing på varje tallrik. Strö över med körvel och nymalen svartpeppar.
Laxsallad med rädisor och cream cheese-dressing.
Laxsallad med rädisor och cream cheese-dressing.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons