Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Laxcarpaccio med selleri och rosépeppar

13 apr, 2015
AvRedaktionen
Snabb och enkel förrätt med tunnskivad salmalax. Selleri och rosépeppar ger inte bara en distinkt smak, utan blir också väldigt vackert.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 minuter

Tid: 15 min

Du behöver:

350–400 g lax, gärna salmalax

1/2 dl olivolja

1 lime

1 tsk fransk senap

salt

1–2 msk rosépepparkorn

2–4 selleristjälkar

Gör så här:

Skär laxen i tunna skivor. Använder du inte salmalax bör laxen frysas 1 dygn innan. Lägg skivorna i ett lager på ett stort fat. Blanda olivolja, saften från en lime med senap och salt. Ringla dressingen över laxskivorna och toppa med fint skuren stjälkselleri och rosépeppar.

Laxcarpaccio med selleri och rosépeppar.
Laxcarpaccio med selleri och rosépeppar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons