Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Krämig rotfruktsgratäng med lagrad svecia

02 mar, 2015 
AvCassandra Lindblom
Den här krämiga rotfruktsgratängen med jordärtskocka, palsternacka, morötter, mandelpotatis och lagrad Svecia är riktig comfort food i vintermörkret.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig rotfruktsgratäng med lagrad svecia.
Krämig rotfruktsgratäng med lagrad svecia.

4 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

200 g jordärtskocka

200 g palsternacka

200 g gula morötter

150 g morötter

150 g mandelpotatis

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta (riven)

2 dl mjölk

2 dl grädde

100 g Svecia (riven)

flingsalt och svartpeppar från kvarn

1 ask krasse

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva alla rotfrukterna samt löken tunt. Blanda alla rotfrukter, lök, grädde, mjölk och ost i en ugnssäker form smaka av med salt och peppar. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 40 minuter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons