Kall bönsallad med fetaost och plommon
- AvRedaktionen
 
Supergod sallad med bönor, fetaost och plommon eller nektariner. Blanda gärna olika sorters bönor och avsluta med att ringla över dressing.
Tid: 1 1/2 timme
Du behöver:
12 dl bönor (kokta)
1 1/2 dl rödlök (hackad)
6 msk persilja (finhackad)
3 msk färsk mynta (finhackad)
300 g fetaost (smulad)
9 plommon eller nektariner
Dressing:
9 msk hallonvinäger
6 msk olivolja
salt och peppar
färsk basilika (finhackad)
Gör så här:
- Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
 - Hacka övriga ingredienser.
 - Lägg allt i en vacker skål eller på ett fat och blanda samman.
 - Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
 
Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder