Kall bönsallad med fetaost och plommon

Kall bönsallad med fetaost och plommon.

Supergod sallad med bönor, fetaost och plommon eller nektariner. Blanda gärna olika sorters bönor och avsluta med att ringla över dressing.
18 juni, 2018

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

12 dl bönor (kokta)

1 1/2 dl rödlök (hackad)

6 msk persilja (finhackad)

3 msk färsk mynta (finhackad)

300 g fetaost (smulad)

9 plommon eller nektariner

Dressing:

9 msk hallonvinäger

6 msk olivolja

salt och peppar

färsk basilika (finhackad)

Gör så här:

  1. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka övriga ingredienser.
  3. Lägg allt i en vacker skål eller på ett fat och blanda samman.
  4. Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Kall bönsallad med fetaost och plommon.

Kall bönsallad med fetaost och plommon.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder