Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Endivesallad med valnötter och roquefortost

26 jun, 2015
AvRedaktionen
Endivesallad med valnötter och roquefortost.
En härligt salt och lite bitter sallad med endiver, polkabetor, valnötter och roquefortost. Så franskt som det kan bli!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

4 endiver

1 rosésallad

2 polkabetor

1 näve valnötter

1 knippe bladpersilja, bladen

150 g roquefortost

Dressing:

1 msk crema di balsamico

4 msk olivolja

Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop crema di balsamico och olivolja tillsammans med lite salt och svartpeppar till en vinägrett.
  2. Skölj endiverna och salladen, skär bort roten och skär bladen i mindre bitar.
  3. Skala betorna och hyvla dem tunt på en mandolin.
  4. Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
  6. Häll på vinägretten vid servering.
Endivesallad med valnötter och roquefortost.
Endivesallad med valnötter och roquefortost.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons