Endivesallad med valnötter och roquefortost
- AvRedaktionen
En härligt salt och lite bitter sallad med endiver, polkabetor, valnötter och roquefortost. Så franskt som det kan bli!
4–6 personer
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
4 endiver
1 rosésallad
2 polkabetor
1 näve valnötter
1 knippe bladpersilja, bladen
150 g roquefortost
Dressing:
1 msk crema di balsamico
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Vispa ihop crema di balsamico och olivolja tillsammans med lite salt och svartpeppar till en vinägrett.
- Skölj endiverna och salladen, skär bort roten och skär bladen i mindre bitar.
- Skala betorna och hyvla dem tunt på en mandolin.
- Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar.
- Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
- Häll på vinägretten vid servering.
Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien