Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rökgrillade kycklinglår med citron och rosmarin

05 jun, 2018 
AvRedaktionen
Rökgrillade kycklinglår med citron och rosmarin.
Sommarens nya favorit sköter sig nästan helt själv på grillen. För att rökgrilla behöver du en klotgrill med lock. Rökspån hittar du i de flesta välsorterade matbutiker eller på nätet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

18 kycklinglårfiléer

salt

nymalen svartpeppar

2 citroner, skalet

2–3 msk finhackad, färsk rosmarin

en rejäl näve rökspån, t ex från äpple eller al

Gör så här:

Fyll ena halvan av klotgrillen med briketter och tänd grillen. Använd briketter eftersom de brinner längre än kol. Vänta tills kolen blivit grå och har en fin glöd. Lägg under tiden rökspånen i vatten. Salta och peppra kycklinglårfiléerna på båda sidor. Riv skalet av citronen och hacka rosmarinen fint. Fördela dem på insidorna av filéerna och rulla ihop. Bind samman med snöre. Skiva vattenmelonen i tjocka skivor och lägg dem på ett stort fat.

När det blivit dags att grilla, grilla kycklinglåren hastigt runt om över glödbädden, tills de fått fin färg. Flytta över lårfiléerna till andra sidan, dvs den utan kol under (indirekt värme). Lyft upp rökspånen ur vattnet och strö dem över briketterna i grillen. Sätt på locket och låt rökgrilla i ca 30–45 minuter eller tills kycklingen är färdig och köttsaften är klar utan rosa inslag. Kontrollera temperaturen så att det inte blir för varmt.

Servera kycklingen tillsammans med vattenmelonsallad och BBQ-sås.

Rökgrillade kycklinglår med citron och rosmarin.
Rökgrillade kycklinglår med citron och rosmarin.

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons