Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fluffiga kokosrutor utan ugn

11 mar, 2015
AvRedaktionen
Fluffiga kokosrutor utan ugn.
Gillar du gräddbullar kommer du att älska de här fluffiga kokosrutorna. Bäst av allt? Du behöver inte ens någon ugn att grädda dem i!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: ca 45 min + tid att stelna

25–30 st, beroende på vilken storlek du skär dem i

Ingredienser

2 msk gelatinpulver + 6 msk vatten

1 äggvita

5 dl socker

1 1/2 dl hett vatten

1 dl kallt vatten

Topping:

2–3 dl kokos

1–1 1/2 msk kakao

Gör så här:

Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda därefter i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen och vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter så använd gärna en köksmaskin. Det går också med en elvisp, men tänk på att låta den vila lite emellanåt. Skaka ihop kokos och kakao i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form, ca 20×30 cm. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, det tar cirka 2–3 timmar. Skär längs med kanten så att den stelnade massan lossnar. Vänd upp på ett stort fat eller bricka. Skär i fyrkanter eller tryck ut rundlar. Vill man kan man doppa även kanterna i strösslet.

Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>

Fluffiga kokosrutor.
Fluffiga kokosrutor.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons