Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig bärparfait

05 jun, 2018
AvRedaktionen
Krämig bärparfait.
Älskade parfait! Lätt att göra och uppskattad av de flesta. Här i en somrig tappning med frisk bärsmak. Alkoholen gör att glassen blir krämigare, men kan uteslutas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys

Du behöver:

4 äggulor

1 dl strösocker

1/2 dl vatten

1/2 dl mörk rom

4 dl vispgrädde

3 dl blandade bär, tinade, lätt mosade och avrunna (t ex hallon, blåbär, björnbär)

färska bär till dekoration, t e x jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär

Gör så här:

  1. Blanda äggulor, socker, vatten och rom i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning till en tjock kräm. Låt kallna.
  2. Vispa grädden tjock och rör ner den tillsammans med bären i krämen.
  3. Häll smeten i en litersform (1 liter) och ställ in i frysen 3–4 timmar.
  4. Ta fram glassen en stund innan servering så den hinner mjukna lite.
  5. Dekorera med färska bär.
Krämig bärparfait.
Krämig bärparfait.

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons