Brownie med chokladganache och mangosorbet

Recept på brownie med mangosorbet

Lyxig brownie med krämig chokladganache och frisk mangosorbet. En chokladälskares dröm! Kryddad med lite chili för att ge chokladsmaken en extra skjuts.
02 april, 2015

8 personer

Tid: Ca 2 ½ timme inkl svalning

Du behöver:

500 g mörk choklad, max 60% (hackad)

200 g smör

3 ägg

2 ½ dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bourbon vanilla-pulver

2 krm chiliflagor (kan uteslutas)

1 tsk flingsalt

smör och kakao, till formen

Chokladganache:

200 g mörk choklad, max 60% (hackad)

2 ½ dl vispgrädde

2 krm flingsalt

Till garnering och servering:

3 msk chokladkulor eller liknande

½ liter mangosorbet

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Ta fram en rektangulär form som mäter cirka 20X30 centimeter. Smörj med smör och pudra med kakao eller lägg i ett smort smörpapper. Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta däri också. Dra av kastrullen från värmen. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt den smälta chokladen under vispning. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen.

Hetta upp grädden och låt chokladen smälta däri, till ganachen. Tillsätt saltet. Låt ganachen svalna och ställ in den i kylen för att tjockna till en krämig konsistens. Häll över kakan, garnera med chokladkulor och kyl den gärna lite till. Ta fram den i rumstemperatur en halvtimme innan servering. Skär i bitar och servera med sorbet.

Brownie med chokladganache och mangosorbet.

Brownie med chokladganache och mangosorbet.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull