Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

ELLEs lyxiga overnight oats – som smakar choklad

04 mar, 2018 
AvRebecca Wictor
I dag bjussar vi på en lyxig, nyttig och superenkel overnight oats. Choklad, hasselnötter och lite havssalt ger denna goda frukost en härlig smak av chokladboll. Vår absolut favorit! Följ receptet nedan för alla detaljer. Smaklig brunch!
Annons

Ingen har väl missat det stora trendmellanmålet overnight oats? Det ett perfekt snack som smakar gott och är extremt lätt att slänga ihop. Unna dig det som en lyxig del av brunchen toppad med frukt och bär eller som ett återhämtningssnack efter träningspasset.

Här kommer ELLEs variant på overnight oats som på köpet smakar choklad – ja, du hörde rätt!

ELLEs lyxiga overnight oats som smakar choklad

Ingredienser

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

2 portioner

2,5 dl havregryn

2,5 dl osötad mandelmjölk (går såklart lika bra med annan växtbaserad mjölk)

4 msk rostade hasselnötter

3 tsk kakao

4 tsk finhackad 70% choklad

2 tsk chiafrön

1 msk honung eller sötningsmedel

En nypa havssalt

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en burk som går att försluta. Rör om eller skaka burken och ställ den sedan i kylen över natten (eller minst 4h)

2. Serveras både kall eller uppvärmd, med några hasselnötter på toppen. Om gröten känns lite torr går det bra att röra i lite mer mandelmjölk.

Annons

Hoppas det smakar!

Läs mer:

Annons