Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter
- AvRedaktionen
Marockansk granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter. Gott och mättande som huvudrätt, men kan även serveras som tillbehör eller på en buffé.
2 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
2 små sötpotatisar (i bitar)
2 rödlökar (skalade, i klyftor)
1 stor palsternacka (skalad, i bitar)
2 stora morötter (skalade, i bitar)
1 msk ras el hanout
1 msk jungfruolivolja
salt och peppar
100 g babyspenat
1 dl granatäpplestjärnor
50 g fetaost, light
4 msk sherryvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg alla rotsaker i en stor skål och rör ner ras el hanout-kryddan, olivolja. Salta och peppra. Lägg upp i ett enda lager på plåten. Rosta i ugnen och rör om då och då i cirka 40 minuter eller tills rotsakerna mjuknat.
Låt svalna i 10 minuter, blanda sedan rotsakerna med spenat, feta och granatäpplen. Ringla över lite extra olivolja och salta och peppra.