Raw chokladmousse

Raw chokladmousse.

Det perfekta receptet på raw chokladmousse. Toppa med kakao, choklad, kokos eller nötter. God att servera med ett glas mörk rom!
10 februari, 2015

ca 12 portioner

Du behöver:

200 g cashewnötter, osaltade

100 g katrinplommon

200 g råchoklad, 70 %

100 g kokosgrädde (ca 1 dl)

20 g agavesirap (ca 1 msk)

Att strö över:

Kakaonibs, hackad råchoklad, kokos eller hackade cashewnötter

Gör så här:

  1. Blötlägg nötter och plommon i separata skålar med kallt vatten som får stå i rumstemperatur med lock över natten.
  2. Häll av vattnet, mixa nötter och plommon var för sig.
  3. Hacka och smält chokladen.
  4. Blanda de mixade nötterna och plommonen med kokosgrädden, rör i chokladen och söta med agavesirap.
  5. Fördela moussen i portionsglas och strö över kakaonibs, hackad choklad, kokos eller hackade cashewnötter.
Raw chokladmousse.

Raw chokladmousse.