Raw chokladmousse
- AvRedaktionen
Det perfekta receptet på raw chokladmousse. Toppa med kakao, choklad, kokos eller nötter. God att servera med ett glas mörk rom!
ca 12 portioner
Du behöver:
200 g cashewnötter, osaltade
100 g katrinplommon
200 g råchoklad, 70 %
100 g kokosgrädde (ca 1 dl)
20 g agavesirap (ca 1 msk)
Att strö över:
Kakaonibs, hackad råchoklad, kokos eller hackade cashewnötter
Gör så här:
- Blötlägg nötter och plommon i separata skålar med kallt vatten som får stå i rumstemperatur med lock över natten.
- Häll av vattnet, mixa nötter och plommon var för sig.
- Hacka och smält chokladen.
- Blanda de mixade nötterna och plommonen med kokosgrädden, rör i chokladen och söta med agavesirap.
- Fördela moussen i portionsglas och strö över kakaonibs, hackad choklad, kokos eller hackade cashewnötter.