Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Raw chokladmousse

10 feb, 2015
AvRedaktionen
Raw chokladmousse.
Det perfekta receptet på raw chokladmousse. Toppa med kakao, choklad, kokos eller nötter. God att servera med ett glas mörk rom!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 12 portioner

Du behöver:

200 g cashewnötter, osaltade

100 g katrinplommon

200 g råchoklad, 70 %

100 g kokosgrädde (ca 1 dl)

20 g agavesirap (ca 1 msk)

Att strö över:

Kakaonibs, hackad råchoklad, kokos eller hackade cashewnötter

Gör så här:

  1. Blötlägg nötter och plommon i separata skålar med kallt vatten som får stå i rumstemperatur med lock över natten.
  2. Häll av vattnet, mixa nötter och plommon var för sig.
  3. Hacka och smält chokladen.
  4. Blanda de mixade nötterna och plommonen med kokosgrädden, rör i chokladen och söta med agavesirap.
  5. Fördela moussen i portionsglas och strö över kakaonibs, hackad choklad, kokos eller hackade cashewnötter.
Raw chokladmousse.
Raw chokladmousse.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons