Ravioli med blomkål och pancetta

Recept på ravioli med blomkål och pancetta

Ute efter en snabb och matig pastarätt? Denna ravioli med blomkål och knaprig pancetta är en favorit!
13 januari, 2020

4 portioner

Du behöver:

200 g pancetta eller bacon i skivor

600 g blomkål

500 g ravioli med ostfyllning

2 msk smör till stekning

Salt och svartpeppar

Till servering:

1 stor handfull hackad persilja

20 mandlar

Ca 40 g färskriven parmesan

Gör så här:

  1. Stek pancettan och låt sedan fettet droppa av på hushållspapper.
  2. Dela blomkålen i buketter.
  3. Koka raviolin.
  4. Stek blomkålen gyllene i smör.
  5. Tillsätt lite av kokvattnet från pastan och stek blomkålen till al dente konsistens.
  6. Vänd ner raviolin i blomkålen och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i djupa tallrikar, strö hackad persilja, krispig pancetta, hackade mandlar och riven parmesan över.
Recept på ravioli med blomkål och pancetta

Ravioli med blomkål och pancetta.

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Festfin pasta – 4 goda recept att bjuda på