Råvaran till kock-VM 2015 avslöjad!

05 december, 2014
Nästa månad går Bocuse d’Or 2015, Kock-VM, av stapeln. Den 27-28 januari är det dags för Tommy Myllymäki att visa vad han går för i Lyon. Hans utmanare är 23  stycken andra kockar som kvalificerat sig via nationella utslagstävlingar.
Nu har det avslöjats vilken fiskråvara de 24 kockarna ska tillaga och i år är det öring.
Tommy, som är en av favoriterna till guldet i Bocuse d ́Or, kan nu träna på både fiskrätten öring och kötträtten, där huvudråvaran är pärlhöna. Och träna, det kommer han att göra.

– Nu gäller det att vara kreativ och hitta den godaste smaken, samt ha en tanke om hur vi får in den grönsak i rätten som vi får tilldelad dagen innan tävling, säger Tommy Myllymäki.

Nytt för i år är att en obligatorisk grönsak ska ingå i receptet, vilken alltså avslöjas dagen innan tävlingen. Rätten de väljer att laga ska serveras i 14 portioner.

Den 27-28 januari avgörs alltså tävlingen, och självklart återkommer vi om hur det gick för Tommy!