Räksallad med avokado, quinoa och krämigt ägg
- AvRedaktionen
Räksallad med avokado är en riktig klassiker. Här har vi även adderat quinoa, ärtpuré och ett pocherat ägg som juvelen i kronan!
4 personer
Du behöver:
200 g quinoa
4 dl vatten
1 fänkål
2 gurkor
2 salladslökar
1 knippe dill
50 g kapris
1 citron, saften
havssalt
nymald svartpeppar
2 avokador
1 msk vitvinsvinäger
4 ägg
300 g skalade färska räkor
Ärtpuré:
150 g gröna ärter, frysta går bra
2 msk grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
havssalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skölj quinoan och koka enligt anvisning på paketet, ca 20 minuter. Skär fänkålen i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Dela gurkorna på längderna och ta bort kärnhusen. Skär dem därefter i långa tunna skivor.
- Hacka salladslök och dill fint och blanda allt med avrunnen kapris och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Skär avokadorna i skivor.
- Mixa ärter, grekisk yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en puré med hjälp av en stavmixer.
- Koka upp en halv liter vatten i en kastrull, tillsätt vinäger och salt. Vispa upp en virvel i vattnet, knäck ägget och häll ner innehållet mitt i virveln. Fiska försiktigt upp ägget efter 3 minuter, använd gärna en hålslev. Gör likadant med resterande ägg. Byt eventuellt vatten om det blir för grumligt.
- Servera salladen med räkor och pocherat ägg. Toppa med ärtpuré.
Recept & foto: Linn Grubbström