Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.
Fantastisk god och enkel förrätt med räkor och pilgrimsmusslor i vitlöksdoftande chilismör. Servera i små skålar med knapriga krutonger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

24 stora, skalade, råa räkor

16 råa pilgrimsmusslor (halverade)

150 g rumsvarmt smör

1 vitlöksklyfta (pressad)

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

1 msk slätbladig persilja (finhackad + några blad till dekoration)

1 msk dragon (finhackad + några blad till dekoration)

1 citron (rivet skal)

krutonger (till servering)

Gör så här:

Fördela räkor och pilgrimsmusslor i 8 små smörade ugnsfasta formar. Klicka i en skål ner smör, vitlök, chili, örter och citronskal och rör om. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 220°. Klicka det smaksatta smöret över formarna och grädda i ugnen tills räkorna är rosa och pilgrimsmusslorna precis är genomkokta. Strö över resterande örter och servera.

Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.
Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons