Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Räk- och kräftcheesecake på rågbotten

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.
Underbart god cheesecake med räkor och kräftor på rågbotten. Garnera med citronskivor och dill. Lika god till midsommar som till sommarbuffén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 20 minuter + 1 timme i kyl

Botten:

75 g smör

200 g rågbröd

Fyllning:

170 g avrunnen vikt av räkor

170 g avrunnen vikt av kräftstjärtar

2 dl crème fraiche

400 g cream cheese

2 tsk pepparrot på burk (eller färskriven)

rivet skal och saft av 1/2 citron

några stänk chilisås

1 knippe dill (hackad)

1–1/2 rödlök (finhackad)

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Smält smöret och mixa sedan det med brödet i en mixer. Ta en springform och tryck brödmassan i botten på formen. Brödmassan behöver inte nå upp till kanterna. Låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen. Krama ur räkor och kräftstjärtar ordentligt för att sedan hacka dem grovt. Blanda mejeriprodukterna i en bunke och tillsätt efterhand resterande ingredienser. Smaka av och bred ut smeten i formen. Låt stå kallt några timmar och garnera sedan med citronskivor och dill. Dela i lagom stora tårtbitar.

Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.
Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons