Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål

Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål.

Den här fylliga salladen med kikärtor, sötpotatis, avokado och grönkål mättar bra och är full av nyttigheter. Toppa med tahinidressing och servera i skålar.
17 februari, 2018

4 personer

Du behöver:

600 g sötpotatis

4 msk olivolja

½ tsk rökt paprika

salt

färskmalen svartpeppar

200 g grönkål

½ citron, saften

¼ tsk salt

400 g kikärtor

½ tsk spiskummin

¼ tsk kanel

½ tsk salt

1 avokado

1 rödlök

75 g rostade saltade mandlar

75 g tranbär

Tahinidressing:

75 g tahini (sesampasta)

2 msk citronsaft

1 tsk flytande honung

¼ tsk salt

4 msk varmt vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala sötpotatis och skär i tärningar. Vänd dem i 2 msk olja och fördela dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med paprika, salt och peppar. Stek dem gyllene i cirka 25 minuter, vänd dem då och då under tiden.

Ansa grönkålen, skär bort stjälkarna och dra bladen i bitar. Skölj och kör i salladsslunga. Strimla den fint. Vänd ner den med 1 msk olivolja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna så den mjuknar.

Häll av kikärtorna och häll upp i torr het stekpanna, krydda med spiskummin, kanel, salt och ringla över 1 msk olivolja. Rosta i 5 minuter tills de är gyllene och spröda. Skär avokadon i tärningar, skala och finhacka löken och hacka mandlarna grovt.

Rör ihop alla ingredienserna till dress ingen, förutom vattnet som du vispar i stegvis tills du får den konsistens du önskar. Portionera upp alla ingredienser i fyra skålar och servera dressingen vid sidan av.

Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål.

Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: