Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

Blåbär och chèvre är en underbar kombination som bara måste provas! Här på rågbröd tillsammans med serranoskinka och ruccola.
25 juni, 2017

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 skivor danskt rågbröd

50 g rucolasallad

200 g chèvre

4 msk lätt crème fraiche

1 tsk flytande honung

eventuellt salt

4 skivor serranoskinka

färska blåbär

Vinägrett:

1 dl frysta blåbär

1 msk vit balsamicovinäger

1 nypa salt

1 nypa socker

Gör så här:

Skär brödet i fyra ganska tunna skivor. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med honung och eventuellt lite salt. Mosa med en gaffel tills det blir en slät kräm. Tina blåbären och blanda ner balsamicovinäger, lite salt och socker. Lägg på sallad, skinka och bred på rikligt med chèvrekräm. Avsluta med att ringla över blåbärsdressingen. Toppa gärna med färska fina blåbär innan servering.

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips