Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter

Världens godaste rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter.

Rabarberpaj är en sommarklassiker som heter duga! Gör vår variant med vackert mönster, krämig vaniljfyllning och pistaschnötter.
25 juni, 2019

8 bitar

Pajdeg:

125 g smör

75 g socker

4 1/4 dl vetemjöl

1 ägg

Fyllning:

500 g rabarber i skivor

1 msk socker

10 osaltade pistaschnötter

Vaniljkräm:

2 äggulor

3 msk socker

2 msk maizena

1 vaniljstång, urskrapade frön

2 1/2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Rör smöret i en matberedare tills det blir krämigt. Tillsätt socker och mjöl och blanda till en grov smet. Tillsätt ägg och blanda ytterligare. Rulla in degen i plastfolie och lägg i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180°.
  3. Kavla ut degen till en cirkel. Lägg den i en pajform med 20 cm i diameter, täck både botten och kanter. Pricka pajbottnen med en gaffel och sätt aluminiumfolie runt kanten. Baka bottnen i ugnen i 8 minuter.
  4. Vaniljkräm: Vispa äggulor med socker och maizena. Blanda i vaniljfrön. Koka upp mjölken och häll den i äggblandningen under omrörning. Koka upp krämen tills den tjocknar, rör om hela tiden. Låt svalna.
  5. Fördela vaniljkrämen på pajbotten. Lägg rabarber ovanpå och strö över socker. Baka i ugnen i 20 minuter, toppa med hackade pistaschnötter.
Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter.

Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter.

Av: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: