Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rabarber-granita med moussserande

01 jul, 2015
AvRedaktionen
Rabarber-granita med moussserande.
Granita är absolut det enklaste sättet att göra glass. Blanda rabarber med socker, agavesirap och prosecco eller mousserande vin. Läskande gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 20 minuter + tid i frys

Ingredienser:

1 1/2 kg rabarber

200 g socker

1 msk agavesirap

2 dl prosecco eller mousserande vin

Gör så här:

Skär rabarbern i bitar. Värm rabarberbitarna med 5 dl vatten och socker i en kastrull, cirka 6 minuter, tills sockret löst sig. Låt svalna och stå i cirka 3 timmar. Häll saften i en skål. Purea rabarbern och sila gen om en sil. Blanda rabarbersaft, agavesirap och prosecco och häll över i en låg form, inte högre än 4 centimeter. Frys över natten. Ställ granitan i kylskåpet 15 minuter innan servering. Repa en gaffel över fruktmassan för att få loss bitar av granitan.

Rabarber-granita.
Rabarber-granita.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons