Quorn Stroganoff med ris

Quorn Stroganoff med ris.

Lakto-ovo-vegetarisk variant på vardagsklassikern korv stroganoff, med Quorn istället för korv. Toppa med färsk persilja och servera med kokt ris.
04 april, 2017

4 portioner

Du behöver:

1 paket Quorn Strimlor (300 g)

1 gul lök

2 dl crème fraiche

200 g passerade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

olja till stekning

salt och peppar

Till servering:

200 g okokt ris

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs strimlorna och löken i olja några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré.
  3. Häll i passerade tomater, crème fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt ris.

Klimatberäknat recept

Klimatavtrycket för det här receptet är 0,59 kg CO2e per portion. Om det här receptet hade tillagats med falukorv i stället för Quorn Filéer hade avtrycket varit 0,74 kg CO2e per portion. Det rekommenderade dagliga klimatavtrycket för mat per person är 2,5 kg CO2e.

Quorn Stroganoff med ris.

Quorn Stroganoff med ris.

Recept och foto: Quorn