Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök

19 maj, 2017
AvRedaktionen
Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.
Älskar du ost och hamburgare men vill skippa köttet? Då kommer du att älska den här lakto-ovo-vegetarisk burgaren med tre sorters ost och karamelliserad lök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 Quorn Burgare

4 burgarbröd

4 skivor cheddarost (löpefri)

4 skivor mozzarella (löpefri)

salt & peppar

olja till stekning

Cream cheese dip:

2 msk crème fraîche

4 msk cream cheese mögelost (löpefri)

Karamelliserad lök:

1 gul lök

1 msk smör

2 tsk socker

salt

Till servering:

romansallad

tomat

groddar

karamelliserad lök

Gör så här:

Karamelliserad lök: Skiva lök. Hetta upp smör i panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg. Sänk värmen och låt löken mjukna 7-10 minuter. Salta och sockra.

Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva cheddar och en skiva mozzarella i slutet av stekningen så hinner de smälta lite.

Cream cheese dip: Blanda crème fraîche och cream cheese till en slät kräm.

Montera burgarna med bröd, cream cheese dip, sallad, tomat, groddar och karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.
Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Recept och foto: Quorn

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons