Quorn Bowl med rött ris och majsdipp

Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.

Att servera maten i en bowl har blivit trendigt. Här är en vegetarisk variant med quorn, avokado, bönor, rött ris och majsdipp. En både god och näringsrik måltid!
04 oktober, 2016

4 portioner

Du behöver:

1 paket Quorn Strimlor (300g)

2 dl rött ris

1 avokado

2 tomater

100 g blandad sallad

200 g svarta bönor

1 lime

salt

peppar

olja till stekning

Majsdipp:

300 g majskorn på burk, avrunna

1⁄2 citron

1 dl cashewnötter

2 msk olivolja

1 tsk chiliflakes

salt

peppar

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
  3. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen. Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
  4. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

Näringsvärde per portion: 629 kcal/68 g kolhydrater/24 g protein/29 g fett

Fler goda och nyttiga bowls hittar du här >>

Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.

Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.