Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter

Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter.

Den här vegetariska salladen med quinoa och quorn är lika god som hel måltid eller som tillbehör. Dressingen med citron blir pricken över i.
05 januari, 2018

4–6 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 portioner vit quinoa

300 g quornbitar

1 msk olja

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

1 kruksallat

75 g rucola

10–15 små tomater (i olika färger)

1 gurka

100 g cannellinibönor

100 g edamame/sojabönor

1 gul morot (riven)

1/2 dl hasselnötter

Citrondressing:

1/2 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk pressad citron

salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.
  2. Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.
  3. Riv sallat och skär rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.
  4. Rör i bönor och riven morot. Strö över hasselnötter.
  5. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.
Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter.

Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: