Quinoa med sojapicklade ägg, avokado och grönkålschips
Krispiga grönkålschips trivs bra med krämiga ägg och avokado.
4 portioner
Du behöver:
200 g quino
2 avokado
1 tsk chiliflagor
1 msk salt
Sojapicklade ägg:
4 ägg
½ dl mirin
1 dl japansk soja
5 dl vatten
Grönkålschips:
200 g grönkål
2 msk olivolja
2 tsk five spice-krydda
1 msk chiliflagor
Tahinidressing:
1 dl tahini
2 msk vatten
4 msk limesaft
Gör så här:
- Koka upp vatten och lägg i äggen, koka så äggulan blir krämig i cirka 6 minuter. Kyl och skala äggen. Rör ihop mirin, soja och vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera minst 1 timme, gärna 1 dygn i kylen.
- Skölj och koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°.
- Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Vänd med olja och kryddor och fördela på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsbaka i cirka 8 minuter tills den är krispig. Skala och skär avokadon i klyftor. Fördela quinoa i botten på fyra skålar, lägg på grönkålschips, halverade ägg, avokado och krydda med chiliflagor och salt.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard