Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra

Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.

Varma tortillabröd fyllda med riven ost, röd paprika, hackad koriander och chili. Servera dem med mosad avokado smaksatt med lite salt, eller med guacamole och gräddfil.
16 maj, 2015

6 personer

Du behöver:

8 tortillabröd (ca 20 cm i diameter)

Fyllning:

6–7 dl (175 g) prästost, finriven

1 stor röd paprika, finhackad

4–5 msk färsk koriander, hackad

1–2 röda eller gröna chilifrukter, finhackade

4–5 salladslökar, strimlade

Tillbehör:

gräddfil

avokadoröra

Gör så här, quesadillas:

Blanda och bre ut fyllningen på hälften av de mjuka tortillabröden. Lägg resten av bröden ovanpå och tryck till med handen. Värm en stekpanna, gärna teflon, och stek varje ”dubbelkaka” utan fett i cirka 2 minuter på varje sida. Trava dem på en tallrik och täck med handduk tills alla är stekta. Skär (eller klipp) i 6–8 bitar och servera med avokadoröra.

Gör så här, avokadoröra:

Gröp ur och mosa avokadoköttet med en gaffel. Smaksätt med lite salt, nymalen svartpeppar och en aning majsolja. Röran ska inte bli helt jämn, det är gott att känna en och annan liten avokadobit.

Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.

Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.

Recept: Anna Bergström
Foto: Fanny Bergström

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: