Quesadillas med kyckling och majssallad

Quesadillas med kyckling och majssallad.

Quesadillas är fast food när den är som bäst! Här har vi fyllt dem med kyckling, cheddar, pesto och spenat. Servera med majssallad.
05 september, 2018

4 personer

Du behöver:

3 kycklingbröstfiléer

salt

färskmalen svartpeppar

olja, till stekning

75 g babyspenat

4 msk pesto

8 tortillabröd

150 g riven cheddar

Mexikansk sallad:

2 majskolvar

4 små hjärtsalladshuvuden

3 tomater

1 rödlök

1 kruka färsk koriander

2 msk olivolja

1 lime, saften

salt

Till servering:

2 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Stek kycklingfiléerna i lite olja i stekpanna, krydda med salt och peppar. Låt svalna och strimla.
  2. Skölj och torka babyspenaten. Bred pesto på 4 av tortillabröden. Fördela spenat, kycklingstrimlor och riven cheddar ovanpå peston och lägg på de andra bröden som lock. Stek i olja i stekpanna på båda sidor tills de är gyllene och osten smält. Skär i fjärdedelar.
  3. Koka upp majskolvarna i 5 minuter, skär av majsen i stora stycken med en kniv. Skölj och hacka hjärtsalladen, skölj och hacka tomaterna. Skala rödlöken, strimla den. Hacka koriandern. Vänd ihop tomat, majs, rödlök och koriander i en bunke, smaka av med olivolja, lime och salt. Servera allt med crème fraiche.
Quesadillas med kyckling och majssallad.

Quesadillas med kyckling och majssallad.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft