Quesadillas med kyckling och majssallad
- AvRedaktionen
Quesadillas är fast food när den är som bäst! Här har vi fyllt dem med kyckling, cheddar, pesto och spenat. Servera med majssallad.
4 personer
Du behöver:
3 kycklingbröstfiléer
salt
färskmalen svartpeppar
olja, till stekning
75 g babyspenat
4 msk pesto
8 tortillabröd
150 g riven cheddar
Mexikansk sallad:
2 majskolvar
4 små hjärtsalladshuvuden
3 tomater
1 rödlök
1 kruka färsk koriander
2 msk olivolja
1 lime, saften
salt
Till servering:
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Stek kycklingfiléerna i lite olja i stekpanna, krydda med salt och peppar. Låt svalna och strimla.
- Skölj och torka babyspenaten. Bred pesto på 4 av tortillabröden. Fördela spenat, kycklingstrimlor och riven cheddar ovanpå peston och lägg på de andra bröden som lock. Stek i olja i stekpanna på båda sidor tills de är gyllene och osten smält. Skär i fjärdedelar.
- Koka upp majskolvarna i 5 minuter, skär av majsen i stora stycken med en kniv. Skölj och hacka hjärtsalladen, skölj och hacka tomaterna. Skala rödlöken, strimla den. Hacka koriandern. Vänd ihop tomat, majs, rödlök och koriander i en bunke, smaka av med olivolja, lime och salt. Servera allt med crème fraiche.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft