Quesadillas med bönröra och guacamole

Mumsiga, mättande och frasiga quesadillas med bönröra och guacamole.

Mumsiga, mättande och frasiga quesadillas med bönröra och guacamole. Servera med koriander och lime i klyftor. En ny favorit!
19 mars, 2019

4 personer

Quesadillas:

8 tortillabröd

2 dl färdigkokt råris

1 msk olivolja

Bönfyllning:

400 g svarta bönor på burk

5 skivor inlagd jalapeño

1 mango

150 g cheddar (vegansk om du vill)

3 salladslökar

1 dl färsk koriander

salt

färskmalen svartpeppar

Guacamole:

2 mogna avokado

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl färsk koriander

1 lime, saften

salt

färskmalen svartpeppar

Till servering:

1 dl färsk koriander

1 lime

Gör så här:

Bönröra: Låt bönorna rinna av och skölj i kallt vatten i en sil. Låt jalapeñon rinna av. Skala mangon och skär i tärningar. Riv cheddar. Strimla salladslök. Hacka koriander grovt. Blanda samman allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.

Guacamole: Dela avokadon och kärna ur, mosa köttet i en skål. Skala och hacka löken fint, pressa vitlök och hacka koriander grovt. Rör ner det i avokadomoset, smaka av med limesaft och salt och peppar.

Quesadillas: Sätt ugnen på 180°. Koka råriset enligt beskrivningen på förpackningen. Lägg ut tortillabröden på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg det färdigkokta råriset och bönröran på ena halvan och vik den andra över. Pensla med olja och grädda i ugnen i 15 minuter tills de är gyllene och osten har smält.

Servera med guacamole, mer koriander och lime i klyftor.

Quesadillas med bönröra och guacamole.

Quesadillas med bönröra och guacamole.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: