Pumpacappuccino med tryffel och parmesan

Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.

En smarrig variant på pumpasoppa, perfekt att servera som förrätt på Halloween. I stället för tryffel kan man ringla över lite tryffelolja.
28 oktober, 2015

4–6 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 kg pumpa (muscat eller butternutpumpa)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 liter grönsaks- eller hönsbuljong

1/2 dl torrt vitt vin

1 dl vispgrädde

1/2 dl crème fraiche

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 dl mjölk

tryffel

parmesanost

färsk timjan

Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.

Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: