Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Festliga små pumpa- och tofuspett

20 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på pumpa- och tofuspett
Festliga små spett med marinerad tofu och pumpa passar utmärkt att bjuda på till fördrinken. Fina blir de också med rucola och svarta semsamfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Pumpa- och tofuspett

Tofun blir godast om den får marinera över natten.

Bjud på läckra pumpa- och tofuspett

40 spett

Du behöver:

300 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
2–3 cm färsk ingefära
3 msk lönnsirap
3 msk olivolja + lite till pumpan
3 msk tamari
1 liten pumpa
1 tsk malen koriander
Salt
Svarta sesamfrön

Till servering:

Rucola

Gör så här:

  1. Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun i en ren kökshandduk. Skala vitlök och ingefära. Riv dem båda. Blanda lönnsirap, olja, tamari, vitlök och ingefära.
  2. Skär tofun i 2 cm stora kuber och lägg dem i marinaden, se till att allt är täckt och låt marinera i kylen över natten.
  3. Nästa dag, sätt ugnen på 200° och stek tofun i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 20 minuter, rör om då och då. Ta ut, sänk värmen till 190°. Dela pumpan, ta bort skalet och skär köttet i 2 cm stora kuber. Krydda med olja, salt och koriander. Rör om så alla bitar täcks. Stek dem i ugnen 20 minuter, rör försiktigt om då och då. De ska bli mjuka, men ändå så de håller att trä på spett. Låt svalna, strö över svarta sesamfrön.
  4. Lägg ett rucolablad på en pumpakub och spetsa fast bladet och pumpan med ett spett, trä sedan på en tofubit. Servera.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt

Annons