Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pulled chicken i mjuka tacoskal

10 jan, 2017
AvRedaktionen
Pulled chicken i mjuka tacoskal.
Pulled chicken är gott med skivad mango, avokado, chili och crème fraiche. Servera i mjuka tacoskal eller med kokt ris och en krispig sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Du behöver:

1 stor färsk kyckling

1 dl ljus soja

1 dl sweet chili-sås

1–2 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, ca 3 cm

Gör så här:

Värm ugnen till 150°. Lägg kycklingen i en ganska tight gryta med lock. Blanda soja och sweet chili med skivad vitlök och ingefära. Häll över kycklingen och ställ in mitt i ugnen ca 5 timmar.

Servera kycklingen i mjuka tacoskal med skivad mango, avokado, strimlad salladslök, chili och crème fraiche. Toppa med färsk koriander. Också gott till kokt ris, en krispig sallad och med den kryddiga marinaden som sås. (Sila bort bitarna från ingefäran och vitlöken före servering.)

Pulled chicken i mjuka tacoskal.
Pulled chicken i mjuka tacoskal.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons