Fyllda tomater med parmachips och örtolja

Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Provencalefyllda tomater med spröda parmachips och ljuvlig örtolja. Servera som förrätt, som tillbehör till grillat kött eller på buffén.
Annons

4 personer
Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

6 tunna skivor parmaskinka
6 tomater
3 skivor vitt formbröd
1 vitlöksklyfta
1 citron
bladpersilja
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Örtolja:

1 dl olivolja
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
salt

Annons

Gör så här:

  1. Lägg skinkan på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150° i 25–30 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur en del av innehållet.
  3. Skär av kanterna på brödet och smula ner resten i en bunke.
  4. Finhacka vitlök, riv skalet, på den fina delen av ett rivjärn, på den vältvättade citronen, och blanda med hackad persilja och olivolja. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Fördela brödblandningen i tomaterna och grilla dem mitt i ugnen på 225°, ca 5 minuter tills brödet fått en fin gyllene färg.
  6. Mixa ihop ingredienserna till örtoljan och ringla den över de varma tomaterna och servera de spröda parmachipsen till.
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Annons

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Annons
Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar