Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Proteinrika matmuffins med keso

23 feb, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Proteinrika matmuffins med keso.
Keso är en utmärkt ingrediens om du vill ha ett proteinrikt mellanmål. Testa till exempel att göra matmuffins med het chilismak eller sötpotatis och spenat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Keso är naturligt proteinrikt tack vare den pastöriserade mjölken. Här är två mättande och goda recept opå matmuffins som fungerar lika bra till frukost som under eftermiddagen när energin börjar dala.

1. Matmuffins med het chilismak

Matiga muffins att bjuda på under helgbrunchen. Lika goda att äta som de är som med en klick smör eller färskost.

Matmuffins med het chilismak.
Matmuffins med het chilismak.

6 st muffins

Du behöver:

250 g keso, till exempel Keso Supermini 0,2%

2 ägg

1 dl mjölk

100 g smör, smält

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1⁄2 tsk salt

1⁄2 msk chipotlepasta

1 krm rökt paprikapulver

1⁄2 dl riven cheddarost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Vispa upp äggen i en annan bunke.

4. Vispa ner mjölk, smör, cottage cheese, chipotlepasta och paprikapulver i äggen.

Annons

5. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

6. Fördela i stora muffinsformar och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

2. Matmuffins med sötpotatis och spenat

Söta och krämiga muffins fulla av nyttigheter!

Matmuffins med sötpotatis och spenat.
Matmuffins med sötpotatis och spenat.

12 st muffins

Du behöver:

1 dl keso, till exempel Keso Supermini 0,2 %

400 g sötpotatis

2 msk flytande matfett

4 ägg

60 g babyspenat

2 dl riven ost

4 dl dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk pumpakärnor

1⁄2 tsk rökt paprikapulver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och finriv sötpotatis och lägg i en bunke.

3. Tillsätt matfett, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Spara eventuellt lite spenat till garnering.

4. Rör ner mjöl, bakpulver och salt.

5. Fördela smeten i muffinsformar. Strö över resten av osten, pumpakärnor och paprikapulver.

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna under handduk.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons