Prosecco- och plommoncocktail

Recept på prosecco- och plommoncocktail
Prosecco och plommon är en match made in heaven! Kombinera med en sockerlag med timjan och du har höstens godaste drink!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chips med löjromsdipp

Brand logo
Chips med löjromsdipp

Prosecco- och plommoncocktail

Lika vacker som god!

Prosecco- och plommoncocktail
LINA ARVIDSSON

2 drinkar

Tid: 15 minuter

Du behöver:

Sockerlag med timjan:

1 dl strösocker
1 dl vatten
Några kvistar färsk timjan

Drink:

2 plommon
4 cl sockerlag med timjan
½ stor citron, pressad saft
Isbitar
Prosecco

Garnering:

4 plommon
Färsk timjan

Gör så här:

  1. Sockerlag med timjan: Koka upp socker och vatten tillsammans med timjan. Låt svalna.
  2. Skala och hacka 2 plommon. Lägg de hackade och skalade plommonen i en shaker, muddla plommonen tillsammans med timjansockerlag och citronsaft.
  3. Häll i is i shakern och skaka ordentligt så att drinken blir kall.
  4. Fyll två glas med is, sila och häll upp. Toppa med prosecco, klyftade plommon och timjan.

Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Brand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Foto: Lina Arvidsson