Prosciuttolindad pilgrimsmussla

Prosciuttolindad pilgrimsmussla.

Pilgrimsmusslor passar perfekt till förrätt vid festliga tillfällen. Linda in dem i prosciutto och servera gärna i vackra skal, eller skalformade tallrikar.
02 oktober, 2015

8 personer, som förrätt

Tid: 40 minuter

Du behöver:

24 körsbärstomater på kvist

24 små pilgrimsmusslor

12 skivor prosciutto (halverade)

3 msk olivolja (extra virgin)

3 msk smör

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 msk rivet skal & 1 msk saft från 1 citron

1 handfull slätbladig persilja (finhackad)

några blad rucola

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Lägg tomaterna, med kvistarna kvar, på en ugnsplåt, salta och peppra. Baka i ugnen i cirka 20 minuter, ta ut dem och sänk värmen till 120°.

Lägg en pilgrilmsmussla på en prosciuttobit och rulla in den. Fäst med tandpetare. Sätt en stekpanna på riktigt hög värme, hetta upp olivoljan och stek pilgrimsmusslorna snabbt tills prosciutton är krispig. Håll varmt i ugnen medan du tillreder resten.

Lägg smör och vitlök i en panna, låt smälta i cirka 2 minuter. Tillsätt citroncest och -saft. Rör ner persiljan. Servera musslorna med körsbärstomaterna, några rucolablad och ringla smöret över.

Prosciuttolindad pilgrimsmussla med citron- och persiljesmör,

Prosciuttolindad pilgrimsmussla med citron- och persiljesmör,