Vårens Primörer med färskostsdipp

Recept på primörer med färskostdipp

Columbus Leth
Servera vårens första primörer med en lätt syrlig färskostdipp, en lätt och god förrätt att bjuda på innan middagen.
26 mars, 2021

Primörer med färskostsdipp

Blanchera sparrisarna snabbt i kokande vatten om rå, krispig sparris inte är din grej.

Bjud på primörer med färskostdipp
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

12 rädisor
12 späda morötter
12 gröna sparrisar

Smaksatt färskost:

1 ekologisk citron, skalet
200 g naturell färskost
1 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tvätta och ansa grönsakerna. Behåll gärna lite blast på rädisorna och morötterna om den är fräsch och ren från jord. Låt grönsakerna ligga i en skål med iskallt vatten i kylskåpet ett par timmar före servering så blir de extra krispiga och läckra.
  2. Riv skalet fint från citronen och blanda med färskosten. Smaka av med honung, salt och peppar och servera färskosten som dipp till grönsakerna.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Missa inte

Primörsallad med färskpotatis

Mättande sallad med färskpotatis och primörer.

Kronärtskocka med tre sorters dippsås

Enkelt, gott och lyxigt!

Vilda örter med avokado och pocherat ägg

Fräsch sallad med vilda örter.